madelicious

musik, vardag och fest. puss.

Throwback Thursday

Kategori: Allmänt

jag försökte en gång förklara för min vän Teodor hur jag kom in på elektronisk dansmusik, och när jag började lyssna på det. jag sa då att det var nog när jag började gå ut på klubbar, men nu i efterhand har jag tänkt mycket på det där; när började jag egentligen lyssna?
först måste man tänka på definitionen av "elektronisk dansmusik" - den är gjord på datorn med electro sound och man dansar till den. (eller?)
I så fall var det E-type när jag var 10 år som fick mig hooked. 
jag minns också att "house" var ngt jag lyssnade på tidigt 2000-tal, men sedan glömt bort när jag fick min punkrock period, sedan indierock period osv. 
och jag vet inte om man kan klassa att dansa till David Guetta och Swedish House Mafia när man var nykläckt 18-åring riktigt räknas som att "upptäcka elektronisk musik"
nej, vi går nog till när jag började lyssna på det oavsett hur situationen runt mig såg ut, inte bara när det var fest. 
 
året var 2010, jag festade minst tre dagar i veckan och på en av dessa fester så introducerade en kille "dubstep" för mig. jag hade ingen aning om vad det var, tyckte att ordet dubstep lät komiskt men sen fastnade jag direkt för musiken. youtube var min bästa kompis och tillsammans hittade vi massor med gobitar.
 
och när jag på våren 2011 åkte hem och hälsade på min syster så spelades Skrillex hela tiden, hon var besatt. På något sätt kan man säga att "Scary Monsters And Nice Sprites" kom som en bomb och fick mig besatt, också. 
Sen den sommaren pumpades det bara electro,  helst electro house men även kärleken dubstep, och på hösten 2011 blev jag kär i Porter, Zedd, Knife Party, osv alla dom som nu är välkända och spelar för monsterstora publikhav.
Jag blir nästan tårögd av nostalgi när jag spelar vissa låtar, jag kastas tillbaka till den tiden då jag spelade dom som mest. här har ni några som gör mig OTROLIGT nostalgisk.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: